Tiszafüredi

Földtulajdonosi Vadásztársaság

Társaságunkról….

Vadásztársaságunk - a Tiszafüredi Földtulajdonosi Vadásztársaság - 27 fő alapító taggal 2007 évben alakult, s jelenleg 32 fős tagsággal működünk. Vadgazdálkodási területünk a Tisza-tó és a Hortobágyi Nemzeti Park között, nagyobbrészt Tiszafüred város, kisebb részt Tiszaigar és Tiszaszőlős települések közigazgatási területén helyezkedik el. Vadgazdálkodásra alkalmasnak minősített terület 9860 ha.
A vadgazdálkodási jelleg szerint ugyan az apróvadas kategóriába sorolt terület, de gazdag őzállományunk mellett - a kedvező élőhely miatt - jelentős számban él itt a vaddisznó is, valamint időnként egy-egy szarvas egyed is alkalmi vendégként előfordul.

Tiszafüred térsége adottságainak köszönhetően vizes élőhelyekben viszonylag bővelkedő, komoly vízivad költő-és vonuló hely. Vízivad vadászati lehetőségeink azonban időben és térben is korlátozottak, mert a vadászterület nemcsak határos a hortobágyi Nemzeti Parkkal, hanem területünkből egy jelentős rész természetvédelmi terület, ahol a vadgazdálkodási tevékenység csak korlátozottan folytatható. A Tisza-ártéri területen, Tiszafüredtől északara eső terület madárvédelmi rezervátum, ahol a vízivad vadászata tilos! Természetvédelmi területeken kívül is a vetési lúd és a nagy lilik vadászata csak korlátozottan, december 1-től szabad.
A vadászterületünkön 54 db fácánetető 21 db nagyvadetető és 14 db állandó magasles, valamint főleg vadkárelhárító vadászatot szolgáló 31 db hordozható magasles van. Vadászházunk egyelőre nincs, de vadászvendégeinknek Tiszafüreden színvonalas ellátást és szállást tudunk biztosítani.